Aktuella kurser

På denna sida hittar du aktuella kurser för att lära mer om Elitlamm.

Teamskurser våren 2024
 
***Vägning & slakt*** Ny kurs!
Torsdag 30 maj 19.30-20.30

Ny kurs som handlar om hur du jobbar med vägning i din besättning, både för att hålla koll på hälsan och för att styra utvecklingen fram till slakt. Vi visar vägning både i datorn och i mobilen. Vi tittar också på slaktprognoserna i programmet som hjälper dig att slakta rätt lamm i rätt tid.
Kurskostnad: 260kr+moms
Kursledare: Titti Strömne
Kursen vänder sig till dig som har Elitlamm Avel & Produktion eller Elitlamm Fritid och vill börja väga eller väga vid fler tillfällen och lära dig hur du drar nytta av vägningarna på andra ställen i programmet.
Anmäl dig HÄR
Efter anmälan får du en teamslänk som du loggar in till kursen via din dator, mobil eller padda.

Teamskurser hösten 2024
De två kurserna om avel och avelsvärden blev snabbt fullbokade hösten 2023 och vi återkommer med nya avelskurser! Här kan du se vad avelskursen innehåller:
Fokus på Avel
Den här kursen är bra att gå inför inköp av avelsdjur, för urval av egna livdjur, för att sätta avelsmål och för att se besättningens utveckling.
  • Vi går igenom funktioner i Elitlamm Avel & Produktion som du har nytta av i ditt avelsarbete.
  • Vi tittar bland annat på anpassade djurlistor, testa släktskap, baggplanen och avelskompassen.
  • Vad betyder avelsvärdena och hur kan du använda dem?
Kom igång med Elitlamm-kurs
För dig som precis börjat med Elitlamm Avel & Produktion eller Elitlamm Fritid så finns en Kom-igång-kurs under hösten. Denna kurs passar även för dig som idag har AvelMini men vill se hur våra stora program funkar.  Under kursen får du en genomgång av de vanligaste funktionerna som betäckning, lamning och köp & sälj.

Stalljournalskurs
Kursen passar både för dig som ännu inte startat Stalljournalen i ditt Elitlamm och för dig som startat men vill få en genomgång av hur du ska journalföra. Denna kurs vänder sig till dig som använder Elitlamm Avel & Produktion eller Elitlamm Fritid.

Uppföljning i Elitlamm Avel & Produktion
För dig som använt Elitlamm ett tag är kursen Uppföljning i Elitlamm Avel & Produktion en bra möjlighet att lära dig mer om hur du utvärderar din besättning med hjälp av statistik och Gårdsfacit.

Genbank i Elitlamm
I januari 2023 hade vi två fulla kurser för genbanker i Föreningen Svenska Allmogefår, dessa kurser kommer tillbaka antingen i december i år eller i januari 2025.

Fokus på Hälsa
Under 2024 så kommer det troligen också ytterligare en kurs med Fokus på Hälsa i besättningen.

Cloud: DeploymentDate:2024-05-06 20:19, Version:1.163.0, Build:3058
WebConfig: Version:1.163.0, BatchId:25